Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisää tietosuojastammeSelvä

Muuttajalle

Muuttajan muistilista

 

Asunto kaukolämpölämmitteisessä kiinteistössä. Muuttaessasi kaukolämpölämmitteiseen kiinteistöön sinun ei tarvitse erikseen huolehtia kaukolämpösopimuksen tekemisestä. Taloyhtiöllä on kaukolämmön sopimus paikallisen energiayhtiön kanssa, eikä asukkaiden tarvitse tehdä omia sopimuksia.


Kaukolämpö kiinteistökaupassa. Kiinteistökaupan yhteydessä kaukolämpöliittymä vaihtaa useimmiten omistajaa. Lämpösopimus ei siirry automaattisesti myyjältä ostajalle, joten on tärkeä muistaa tehdä muutosilmoitus myös kaukolämmön osalta.


Vuokralla kaukolämmitteisessä kiinteistössä. Mikäli kaukolämmitteinen omakoti- tai paritalo on vuokrakäytössä, säilyy kaukolämpöliittymä ja toimitussopimus omistajan nimellä, mutta laskut voidaan suunnata asukkaalle. Tämä tulee sopia omistajan ja vuokralaisen kesken vuokrasopimuksen yhteydessä, ja laskutusosoitteen muutos tulee ilmoittaa energiayhtiöön ennen laskutusmuutosta.

 

Omistajanvaihdos

 

Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, yleensä myös kaukolämpöliittymä vaihtaa omistajaa. Siirrosta tulee sopia kirjallisesti esimerkiksi kauppakirjan yhteydessä. Kaukolämpöliittymä on irtainta omaisuutta, jotka eivät siirry uudelle omistajalle automaattisesti.

 

Liittymän siirtämiseksi tarvitsemme kopion kauppakirjasta tai erillisen liittymien siirtoilmoituksen. Kauppakirjakopiossa tulee olla kaikki sivut, allekirjoitukset ja maininta liittymän siirtymisestä uudelle omistajalle. Kauppasumman voi halutessaan yliviivata.

 

Ilmoitus ei yksin riitä vaan tarvitsemme tämän lisäksi kopion kauppakirjasta tai liittymien siirtoilmoituksen täytettynä.

 

Sähköinen siirtosopimus ›

 

Tulostettava siirtosopimus (Kurikka) ›

Tulostettava siirtosopimus (Ilmajoki) ›
 

Asiakaspalvelu

Miten voimme auttaa?

SOITA 06 450 9700

Asiakaspalvelumme avoinna 8-16