Käytämme sivustolla evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Lue lisää tietosuojastammeSelvä

Rakentajalle

Saatavuuskartat

Kurikka › Ilmajoki › Jurva › Jalasjärvi ›

 

Näin liityt kaukolämpöön

 

Tilaus

Selvitä ensimmäiseksi, kattaako kaukolämpöverkkomme rakentamisalueesi (ks. saatavuuskartat yllä) ja valitse asiantunteva LVI-suunnittelija vastaamaan rakennuksen lämpö-, vesi-, viemäri- ja ilmastointijärjestelmien suunnittelusta. Pyydä sitten meiltä tarjous kaukolämpöön liittymisestä. Liitä tarjouspyyntöön kopio kiinteistön asemapiirustuksesta ja lämmönjakohuoneen pohjapiirroksesta.

 

Suunnittelu

Kaukolämpölaitteita koskevia suunnitelmia laativat mm. LVI-urakoitsijat, joita on Kurikan alueella muutamia. Jo suunnitteluvaiheessa kannattaa ottaa huomioon myös teknisen tilan vaatimukset. Kaukolämpölaitteiden suunnitelmapiirustukset toimitetaan Kurikan Kaukolämpö Oy:lle tarkastettavaksi ennen asennustöiden aloittamista.

 

Asennus

Kaukolämpöjohdot asennetaan kaivantoon ja tekniseen tilaan ja eristetään. Samalla asennetaan kaukolämmön läpivienti eli nousukulma. Kaukolämpölaitteiden asennustöitä (pl. sähkö- ja eristystyöt) saavat suorittaa vain hyväksytyt lämpöurakoitsijat. 

 

Käyttöönotto

Laiteasennusten valmistuttua kaukolämpölaitteille tehdään käyttöönottotarkastus. Lämmöntoimitus voidaan aloittaa, kun kaukolämpösopimus on toimitettu Kurikan kaukolämmölle allekirjoitettuna ja kaukolämpömittari asennettu.

 

Lisätietoa kaukolämmön suunnittelusta ja asennuksesta

Tekninen tila

Tekninen tila kannattaa sijoittaa kaukolämmön runkoputken lähelle. Teknisen tilan voi sijoittaa esim. talousrakennuksen yhteyteen. Tekninen tila mitoitetaan sinne asennettavien laitteiden tilantarpeen mukaan. Alla on esitetty taulukko kaukolämpölaitteiden vaatimasta ohjeellisesta tilantarpeesta (lähde: Energiateollisuuden julkaisu K1/2013 – Rakennuksen kaukolämmitys_määräykset ja ohjeet). Huomioithan, että muille samaan tilaan sijoitettaville laitteille on varattava erikseen riittävästi tilaa.

 

Asuinrakennuksen tilavuus m³ Kaukolämpölaitteiden tilantarve m² Muiden laitteiden tilantarve m²
500 2 Määritetään laitteiden tilantarpeen mukaisesti ja lisätään kaukolämpölaitteiden tilantarpeeseen.
1000 3
1000 4
10000 5
20000 5


Nousukulman asennus

Ennen perustusten tekoa rakentajan tulee asentaa kaukolämmön läpivienti eli nousukulma anturan alle oikeaan paikkaan ja asentoon, kohtisuoraan seinästä ulos ja pystyosa vähintään 0,2m etäisyydelle sisäseinästä. Vanhoissa kiinteistöissä läpiviennit tehdään poraamalla seinään reikä. Lue tarkemmat ohjeet nousukulman asennukseen.
 

Kaukolämpölaitteiden asennus

Kaukolämpölaitteiston asennuksia tekeviä yrityksiä on Kurikan alueella muutamia. Laitteiden ja asennuksen tulee täyttää Energiateollisuus ry:n julkaisun Rakennusten kaukolämmitys – määräyksiä ja ohjeita K1/2013 vaatimukset.

 

Lämmön käyttöönotto

Lämmöntoimitus voidaan aloittaa, kun kaukolämpösopimus on allekirjoitettu ja palautettu sekä kaukolämpömittari asennettu. Kaukolämpömittarin asennus edellyttää, että LVI-urakoitsija on asentanut lämmönvaihtimen ja tehnyt vähintään ensiöpuolen putkityöt. Kaukolämpömittari tarvitsee erillisen sähkönsyötön oman sinetöitävän, vähintään 6A sulakkeen takaa.


Kaukolämpömittari kannattaa tilata hyvissä ajoin ennen lämmönkäytön suunniteltua aloitusta.

 

Käyttöönottotarkastus

Kaukolämpöön liittymisen jälkeen asiakkaan kaukolämpölaitteille tehdään maksuton käyttöönottotarkastus, jonka tilaa LVI-urakoitsija tai asiakas itse. Tarkastuksella valvotaan esimerkiksi sitä, että kaukolämmön ensiöpuolen asennus on vaatimuksien mukainen. Samalla varmistetaan lämmönmyyjän pääsy tekniseen tilaan. Kaukolämpölaitteiden hyväksytty tarkastuspöytäkirja on esitettävä Rakennusvalvonnan käyttöönottokatselmuksessa.

 

Saadaksesi lisätietoa pääsykäytännöstä ja putkilukon asentamisesta, ota yhteyttä:

Antti Kaunissaari

050 5013158, antti.kaunissaari (at) kurikankaukolampo.fi

 

Johtonäyttö

Kun tehdään sähköverkon läheisyydessä töitä, joiden seurauksena sähköverkko voi vaurioitua, on varmistettava, ettei kaivureitillä ole aiemmin asennettuja maakaapeleita tai kunnallistekniikkaa. Pyydä ilmainen kaapelinäyttö osoitteesta www.kaivulupa.fi.

 

Haluatko lisätietoa kaukolämmöstä ja palveluistamme?

Ota yhteyttä - kerromme mielellämme lisää!

 

*
*
*
*
*

Lomakkeen lähetyksen varmennuskoodi *
Syötä kuvassa oleva numerosarja. Jos et pysty lukemaan numeroita, lataa uusi kuva
Vahvistuskuva

Pakolliset kentät * 
Asiakaspalvelu

Miten voimme auttaa?

SOITA 06 450 9700

Asiakaspalvelumme avoinna 8-16